A felmérésben arról kérdezték a válaszadókat, hogy milyen szokásaikon kellett változtatniuk a Joe Biden elnöksége alatt tapasztalható áremelkedés miatt. A infláció sokkal magasabb lett, mint azt a szakértők júniusban előre jelezték: a Munkaügyi Minisztérium szerint éves szinten 9,1 százalékra emelkedett.

Hirdetés

Ami talán még ennél is kellemetlenebb, az az, hogy az alapvető cikkek, például az élelmiszerek ára a 9,1 százalékot meghaladó mértékben emelkedett; egészen pontosan 10,4 százalékkal.

Az energiaköltségek 41,6 százalékkal emelkedtek az elmúlt évben, ezen belül a benzin szinte hihetetlen mértékben, 59,9 százalékkal – derül ki a jelentésből.

Mindennek eredményeképpen az amerikaiak rá vannak kényszerítve arra, hogy változtassanak a szokásaikon. A felmérés szerint az amerikaiak 45,3 százaléka kénytelen volt visszafogni az élelmiszerekre fordított kiadásait, 59,4 százalékuk pedig azt mondta, az infláció miatt ritkábban jár étterembe.

Ezen túl 48 százalékuk mondta azt, hogy kevesebbet használja az autóját, 45,4 százalékuk pedig a növekvő költségek miatt elhalasztja vagy lemondja a nyaralási, illetve utazási terveit.

(forrás)

Korábban írtuk