A YouGov-felmérés szerint csak kevesen támogatják a 18 éves kor előtti nemi átalakító műtétet, mindössze 8 százalék gondolja úgy, hogy a kiskorúaknak „minden feltétel nélkül” kellene lehetővé tenni a nemi átalakító műtéteket – számol be a portál.

Hirdetés

A „bizonyos körülmények között” végzett sebészeti beavatkozás, amelyet „az arc helyreállító, mellkasi (felső) vagy nemi szervi (alsó) műtéttel kapcsolatos sebészeti beavatkozásként” definiáltak, támogatottsága magasabb, 17 százalékos volt.

A válaszadók mintegy 38 százaléka elutasította, hogy a kiskorúak ilyen műtéteket végeztessenek, kivétel nélkül, míg 15 százaléka a „Nem, de néhány kivétellel” opciót választotta.

A 888.hu továbbá ismerteti, a 18–34 évesek körében 24 százalék mondta azt, hogy a kiskorúak nem operáltathatják meg magukat, és „nem lehetnek kivételek”, míg az 55 éves és idősebb amerikaiak 48 százaléka határozottan ellenzi a kiskorúak nemi átalakító műtétjeit. A szülők 45 százaléka szerint nem szabadna engedélyezni a műtéteket, és „nincs kivétel”, míg csupán 6 százalék támogatta, hogy „feltételek nélkül” engedélyezzék az ilyen döntéseket.

A teljes cikk a 888.hu oldalon, ITT olvasható.

Korábban írtuk