Az anglikán egyház [Church of England] 4700 iskolája számára ma kiadott irányelv célja annak megakadályozása, hogy diákok önbizalma csorbát szenvedjen vagy teljesítőképességük veszélybe kerüljön vélt vagy valós szexuális irányultságuk vagy genderidentitásuk miatt őket érő zaklatások következtében – áll az egyház hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Fotó: ShutterStock, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kiadvány 12 javaslatot tesz annak érdekében, hogy az egyház fennhatósága alá tartozó iskolákban megvalósuljon az a keresztényi étosz, amely szerint “minden gyermeket tisztelni kell egy olyan közösség tagjaként, amelyben Isten mindennyiunkat ismer és szeret”. 

Az ismertetett dokumentum szerint a zaklatásellenes irányelvekben egyértelműen meg kell határozni a “homofób, bifób és transzfób” (HBT) viselkedés és szóhasználat esetén alkalmazandó jelentési módszereket, az alkalmazottaknak pedig pontosan meg kell tanítani, hogyan ismerhetik fel az ilyesfajta zaklatást.

A Canterbury érsek, Justin Welby a kiadványt méltatva azt mondta: “A zaklatás minden formája – beleértve a homofób, bifób és transzfób zaklatást – súlyos károkat okoz, és a mentális egészségkárosodások, önbüntetés, depresszió és öngyilkosságok számának növekedéséhez vezet. […] Ez az útmutatás segíti az iskolákat abban, hogy a szeretet, öröm és emberségünk dicsőítésének keresztényi üzenetét közvetítse kivételezés és kirekesztés nélkül”.

(demokrata.hu)