Az összegből 63 millió dollárt különítenek el egyebek mellett olyan feladatokra, mint Ukrajnának az Oroszországtól való gazdasági és energiafüggőségének csökkentése az európai hálózatokkal történő összekapcsolódása révén, az orosz agresszió áldozatává vált ukrán állampolgárok jogsegélyére, a dezinformáció elleni küzdelemre, továbbá az ország euroatlanti közeledésének és demokratikus fejlődésének támogatására.

Hirdetés

Harmincnégy millió dollárt irányoztak elő a gazdasági fejlődés fenntartására és egészségügyi szolgáltatások minőségének javítására, beleértve a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdését, továbbá az átláthatóság növelésére és a gazdasági lehetőségek bővítésére az energiaiparban, a mezőgazdaságban, a pénzügyi szektorban, valamint a termőföldpiac mint az agrárszektor jelentős befektetési lehetőségének az élénkítésére.

Tizennégy millió dollárt a korrupcióellenes küzdelemre különítettek el. A demokrácia megerősítésére 44 millió dollárt irányoztak elő, ezen belül a bírósági reform előmozdítására, az önkormányzatiság terén pedig kiemelten az újonnan létrehozott, egyesített kistérségi közösségek megerősítésére.

Korábban írtuk