Az Európai Unió közel 1 millió eurót költött drag queen show-k és más „sokszínűségi projektek” finanszírozására amelyek célja a hagyományos nemi szerepek „elmosása” volt – tudta meg a The Telegraph. Az adófizetők 892 050 euróval támogatták a programokat, amelyek a „mérgező maszkulinitás” problémáinak kezelését és LMBT-barát iskolák létrehozását ígérték a kontinensen. A kiadásokkal kapcsolatos leleplezés azzal vádolta Brüsszelt, hogy „pokolian elszántan törekszik a woke-agenda megvalósításáért”.

Hirdetés

Az egyik „Drag it Up” elnevezésű workshop azt tűzte ki célul, hogy a fiatal férfiaknak segítenek megtanítani a „sminkelés, a parókák, a magas sarkúban való járás és más, a hagyományos nemi szerepek elmosásának és eltúlzásának módszereit”. A több mint 7000 követővel rendelkező, berlini székhelyű Queen of Virginity, avagy A szűzesség királynője nevű drag-előadás 21 700 eurót nyert az EU-tól a foglalkozások megrendezésére. Az Instagram-fiókján közzétett videókon a résztvevők táncmozdulatokat tanultak, színészet órákon vettek részt és megtanították őket arra, hogy „dívákká” váljanak.

Egy másik egyéves ifjúsági csereprogramban a szervező önkéntesek segítségével drag-show-kat rendeztek, valamint figyelemfelhívó műsorokat készítettek az azonos neműek házasságára, az örökbefogadásra és a szexuális úton terjedő betegségekre vonatkozóan.

A résztvevők jobban megismerik az LMBT+ kérdéseket, toleránsabbak lesznek az LMBT+ emberek iránt, jobban tisztában lesznek saját szerepükkel az LMBT+ toleranciában, biztosabbak és magabiztosabbak lesznek a saját nemükben vagy szexualitásukban, kevésbé lesznek szorongóak, és egészségesebbnek érzik majd magukat”

– mondta el a szervező TransYouth.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.