Katasztrofálisnak nevezte Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője az Echo TV-nek adott exkluzív interjúban azokat a folyamatokat, amelyek az utóbbi években Európában játszódtak le mind kulturális és ideológiai téren, mind pedig a biztonság terén. 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A bevándorlásellenes politikus szerint az európai vezetők többsége nem képes ellentmondani az európai uniós nyitott határok politikájának, holott – mint fogalmazott – „a saját országainkban megszálltak minket”. 

Geert Wilders felhívta a figyelmet arra, hogy az Európába érkezett menedékkérők millió gazdasági bevándorlók, és miattuk az eredeti lakosság és a kultúra is kicserélődik. 

„Nem mindegyik, de a legtöbb vezető az Európai Unióban kulturális relativizmust hajt végre, ők nem hisznek a saját identitásukban, szerintük nem érték az, ha egy ország keresztény, vagy éppen zsidó gyökerekből táplálkozik. Ők azt vallják, hogy minden kultúra egyenlő, sőt szerintük ezeket össze kell keverni” – mondta a holland euroszkeptikus politikus. 

Geert Wilders méregnek nevezte a kulturális relativizmust, valamint a nyitott határokat, ugyanakkor pozitív példaként kiemelte a magyar kormány bevándorláspolitikáját. Meglátása szerint Orbán Viktor miniszterelnök példa volt az emberek számára Olaszországban és Ausztriában is, hogy felismerjék, van másik lehetőség is a bevándorlással szemben. 

A holland Szabadságpárt vezetője kiáll amellett, hogy le kell zárni a határokat és vissza kell nyerni a nemzeti öntudatot, de mivel ez nagyon nehéz az Európai Unióban, azt javasolja, hogy országa, Hollandia is hagyja el az EU-t. Felhívta rá a figyelmet, hogy a keresztény-zsidó kultúrára épülő holland társadalom jelenleg iszlamizáció alatt áll. 

„Nem mondom, hogy minden muszlim rossz ember, de az iszlám és a szabadság, mint ideológiák nem férnek meg egymás mellett” – tette hozzá. 

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.