Február 28-án az EHF határozatlan időre felfüggesztette Oroszország és az ukrajnai invázióban Moszkvát támogató Fehéroroszország csapatainak részvételét az EHF által szervezett versenyeken. Az ideiglenes eltiltás a két ország játékvezetőit és tisztségviselőit is érinti.

Hirdetés

„Szeretnék azonnali tájékoztatást adni a tiltó határozatok elleni fellebbezési eljárásról” – jelentette ki az SZGR ügyvédje, Makszim Gulevics. Hozzáfűzte, hogy az EHF után a sportági világszövetséghez (IHF), majd ezt követően a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak panasszal.

„Úgy gondoljuk, az EHF végrehajtó bizottságának határozatai minden jogi szabályozás nélkül születtek” – szögezte le az ügyvéd, aki szerint az EHF április első felében határozhat az orosz beadvány ügyében.

Az orosz csapatok EHF-rendezvényeken való részvételének felfüggesztése mellett a kontinentális szövetség elhalasztotta a 16 éven aluliak strandkézilabda Európa-bajnokságát és a 2023-as strandkézilabda Eb kvalifikációs tornáját. Mindkét eseményt Moszkvában tartották volna júliusban.

Korábban írtuk