Fotó: ShutterStock/Igor Tichonow
Szevasztopol
Hirdetés

A minisztérium hétfői közleményében közölte, hogy Lynne Tracy nagykövetnek demarsot nyújtottak be azzal kapcsolatban, amit „a Washington által támogatott és felfegyverzett kijevi rezsim újabb véres bűncselekményének” nevezett, utalva a Szevasztopol elleni előző napi ukrán csapásokra.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán támadás helyi idő szerint vasárnap dél körül történt, és öt ATACMS rakétát érintett, amelyek a több mint 100 országban betiltott kazettás töltetekkel voltak felszerelve. A tisztviselők szerint négy rakéta a levegőben megsemmisült, míg egy ötödiket a légvédelem megrongált, letért a pályájáról, és Szevasztopol felett robbant fel. A helyi hatóságok szerint a csapás négy ember, köztük két gyermek halálát okozta, és több mint 150-en megsebesültek.

Washington ezen cselekedetei nem maradnak büntetlenül – figyelmeztetett Moszkva.

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége egyelőre nem nyilatkozott. Amikor a Pentagont megkérdezték, hogy mi a véleményük a halálos ukrán csapásról, azt válaszolták, hogy „láttuk a jelentéseket, és nincs mit mondanunk”.

Korábban írtuk

A lehetséges megtorlással kapcsolatban hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtófőnöke felidézte Vlagyimir Putyin orosz elnök „nagyon fontosnak” nevezett nyilatkozatát, amelyben Moszkva azt mondta, hogy nagy hatótávolságú fegyvereit olyan régiókba küldheti, ahol azokkal megtámadhatják azokat az országokat, amelyek katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.