Hirdetés

A konzervatív csatornákon villámgyorsan terjedő videóban a fiatal óvónéni gyermeki lelkesedéssel és sikongatással számol be arról, milyen hatékonyan mossa át az ártatlan kicsik agyát a neoliberális genderelmélettel.

És itt valóban a legkisebbekről van szó, ugyanis az Egyesült Államokban az úgynevezett pre-schoolokba, ahol ő is tanít, jellemzően a kettő és négy év közti gyermekek járnak, ettől felfelé egyes szövetségi államokban csak minimális eltérés fordul elő.

A videóból kiderül, hogy ez volt az első év, amikor a felvétel hőse végre-valahára egy másik homoszexuális oktatóval együtt felügyelhetett egy csoportot, és elképesztően büszke arra, milyen kiváló munkát végeztek:

„Beszéltünk a genderről, a bőrszínről, a beleegyezésről [tudniillik, hogy lassan írásos beleegyezésre van szükség, mielőtt egy kisfiú megfogja egy kislány kezét – a szerk.], az együttérzésről, az emberi testről, az anatómiáról… fantasztikus volt!”.

Ám ezen a ponton kiderül, hogy az egyébként heterogén progresszív oktatói közösségükbe egy új tag érkezett: egy idősebb tanító.

Korábban írtuk

„Ma ebéd közben, amikor a genderről és a nemi szervekről beszélgettünk, az egyik kisdiák egyszerűen felnézett és azt mondta:

‘Ma lány vagyok. De tudom, hogy a tanár nem az, ő NB [non-binary: se nem nő, se nem férfi]’. Elképesztő volt, amilyen arcot az új tanár vágott. Nagyon meglepődött – de jó értelemben! Csak ránk nézett és azt mondta, ez az osztály csodálatos, és le van nyűgözve.”

A videó csúcspontjaként mindezt főhősünk gyermekded sikoltozással nyugtázza.

Mert mi is lehet annál reménykeltőbb a jövőre nézve, mint amikor két neoliberális oktató vállon veregeti egymást, amiért sikerült már legalább egy, két-három-négy éves kisgyermek agyát teljesen összezavarni?