Hirdetés

A Dublin LGBTQ+ Pride, az Írország fővárosában évente megrendezett melegfelvonulás egyik főszervezője úgy döntött, az ukrán zászló színeit is ráfestik a folyamatosan változó szivárványos zászlóra.

Bár Írország papíron semleges, ha harmadik országokat érintő katonai konfliktusokról van szó, a kormány nagyágyúi mégis mind helyi, mind országos szinten szeretnek állást foglalni Oroszország ukrajnai inváziójával kapcsolatban, és a dublini önkormányzat a városban számtalan lámpaoszlopra akasztotta ki az ukrán zászlót.

Úgy tűnik, ezek az Ukrajna-barát kezdeményezések mostanra a melegjogi kampányokat is elérték: a Dublin LMBTQ+ Pride – egy kormányzati szervezetek és magánvállalkozások által finanszírozott és szponzorált szervezet – hivatalos honlapja az idei „menet és felvonulás” jelképeként a szivárványos zászlónak az ukrán zászló színeit is tartalmazó változatát használja.

Talán még érdekesebb, hogy a zászló új változatával kapcsolatban sem a szervezők honlapján, sem a civil szervezet közösségi médiájában nem találhatunk magyarázatot, bár nyilvánvaló, hogy üzenete összhangban van az ír kormány Ukrajnához való hozzáállásával.

Korábban írtuk

Az ország rendkívül harciasan reagált a válságra, amikor megnyitotta határait több mint 33 ezer, magát a megtámadott régióból származónak valló bevándorló előtt, és a hatóságok azt ígérik, hogy további százezreket is hajlandóak befogadni.

„Leo Varadkar és Micheál Martin számára ez az ukrán/LMBTIQ zászló az az új Írország, amelyet létre akarnak hozni és képviselnek” – mondta a Breitbart Europe-nak Hermann Kelly, az euroszkeptikus Ír Szabadságpárt elnökeke. – „Két hónapja tart ez az ‘ukránok az elsők, az írek az utolsók’ típusú hozzáállás. Az ír vezetés éppen tönkreteszi a turisztikai ágazatot, és a pazar szállodákat olyan emberekkel tölti meg, akik azt állítják, hogy Ukrajnából jöttek. Nem tudunk lakást adni vagy alapvető egészségügyi szolgáltatásokat nyújtani az íreknek, mégis minden követ megmozdítanak azért, hogy megmutassák, Írország a legjobb fiú az EU szolgálói közt.”

(forrás)