Fotó: ShutterStock (illusztráció)
Hirdetés

Az ügynökség egy nagyszabású felmérésén alapuló jelentése szerint, az eredmények azt mutatják, hogy az utolsó, 2012-es ugyanilyen jellegű felmérés óta, a diszkrimináció különösen a transznemű személyek irányába nőtt. Emellett, a felmérés válaszadóinak egyötöde érzi úgy, hogy munkahelyén negatív előítéletbe ütközik. A transzszexuálisok esetében a munkahelyi hátrányos megkülönböztetés 22 százalékkal nőtt 2012 óta.

A jelentésből az is kiderül, hogy minden ötödik transznemű és interszexuális embert ért fizikai vagy szexuális támadás, továbbá, hogy ez az arány kétszer annyi, mint más szexuális kisebbségi csoportot ért atrocitások.

A beszámoló arra is rávilágít, hogy csak a megkérdezettek 30 százaléka gondolja úgy, hogy általában véve csökkent az feléjük irányuló intolerancia.

Korábban írtuk

Michel O’Flaherty az FRA igazgatósja szerint, nagyon kevés előrelépés történt a LMBT-közösség tagjainak jogegyenlősége irányában, továbbá jogaik, munkavállalási nehézségeik, egészségügyi diszkriminációjuk a koronavírus-járvány alatt tovább nőtt.

Az ügynökség felmérése 140 ezer embert érintett, az EU 27 tagállamára, valamint az Egyesült Királyságra, Szerbiára és Észak-Macedóniára terjedt ki.