Története során először adta be éves pénzügyi jelentését a Black Lives Matter Global Network Foundation Inc. az amerikai adóügyi hivatalnak. A dokumentumok kitöltése elengedhetetlen volt, mivel az alapítvány csak így őrizheti meg adómentes nonprofit státuszát. A számokat vizsgálva a New York Post azonban igencsak érdekes kiadásokra bukkant – írja a Híradó.

Hirdetés

A jelentés tanúsága szerint az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő alapítvány társalapítója, Patrisse Cullors arra használta fel a forrásokat, hogy komoly összegekhez jusson a hozzá közel állókkal együtt. Példának okáért a BLM

970 ezer dollárt (355,5 millió forint) fizetett a Damon Turner (Cullors gyermekének apja) tulajdonában lévő cégnek rendezvények megszervezésére és egyéb kreatív szolgáltatások nyújtására.

A társalapító testvérének is van már mit a tejbe aprítania:

Paul Cullors bankszámlájára 840 ezer dollár (308 millió forint) érkezett, amiért állítólag biztonsági szolgáltatásokat nyújtott a nonprofit szervezetnek.

Utóbbi kiadásokat a mozgalom vezetői azzal próbálták indokolni, hogy az alapítvány, illetve a rendezvények védelmét nem lehetett volna olyan volt rendőrségi szakemberekre bízni, akik általában a biztonsági cégeket vezetik, mivel a BLM arról ismert, hogy hevesen tiltakozik a rendvédelmi szervezetek ellen.

Korábban írtuk

További „furcsaság”, hogy

a Shalomyah Bowers (a BLM igazgatótanácsának titkára és korábban az ügyvezető igazgató helyettese) által vezetett tanácsadó cégnek több mint 2,1 millió dollárt (770 millió forint) fizettek

azért, hogy működési támogatást nyújtson a szervezetnek, beleértve a személyzetet, az adománygyűjtést és más kulcsfontosságú szolgáltatásokat.

A teljes cikk elolvasható a Híradó oldalán, IDE kattintva!