Egy szomáliai menedékkérő múlt nyáron egy baltával támadt a feleségére, majd elmenekült, és a hatóságok több mint egy éven át nem találták – írja a Breitbart London.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A gyilkossági kísérlet 2016 júniusában történt a Torpsbruk nevű svéd kisvárosban. 
A 39 éves férfi több alkalommal sújtott le feleségére egy baltával. A borzalmas támadást a hangzavarra felébredő gyermekeik szakították félbe. 
A férfi ekkor elmenekült és nyoma veszett.

A szerencsétlen asszonyt kórházba szállították és csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradt életben. 
A rendőrség a férjnek nyomát veszítette. 
A férfi – már tudjuk – egy hónappal később Ausztriában tűnt fel mindenféle személyazonosító irat nélkül. Azt állította magáról, hogy 29 éves és egy menedékkérelmet adott be. 
Az osztrák hatóságoknak azt hazudta, Szomáliából érkezett és az Európába vezető út során veszítette el az iratait.

Azért nem kapták el hamarabb, mert ujjlenyomatai nem szerepeltek a svéd rendszerben, mivel ott hivatalosan nem nyújtott be menedékkérelmet. 
Az Interpol és az Europol is nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, kevés sikerrel.

2017 januárjára a férfi megkapta a menekültstátuszt Ausztriában és a barátnőjével élt Bécsben, egy bevándorlók által sűrűn lakott városrészben.

Múlt héten aztán a hatóságok végre azonosítani tudták a 39 éves férfit és gyilkossági kísérlet gyanújával őrizetbe vették.

Az utóbbi években nem ez volt az egyetlen, migránsok által a párjuk ellen elkövetett, súlyos támadás.
Egy 31 éves csecsen bevándorló 2016 novemberében a németországi Senftenberg városában először kihajította a feleségét az ablakon, majd a súlyosan sérült 27 éves nőnek elvágta a torkát.
Egy 32 éves szíriai migráns pedig egy menekültközpontban, a németországi Trierben egy szóváltást követően saját gyermekeik szeme láttára verte agyon szintén 32 éves feleségét.

(demokrata.hu)