A tájékoztatás szerint a 30 éves tanárnőt az ámokfutást követően mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, de az életmentő műtét ellenére szombaton meghalt.

Hirdetés

Pénteken egy feltehetően pszichés beteg 34 éves elkövető többekre rátámadt, és késsel megsebesített négy embert a Hamm-Lippstadti Egyetem hammi campusán. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni.

Az elkövetőt időközben egy piszichiátriai klinikára utalták be. A rendőrség egy pszichiátriai szakvélemény alapján abból indul ki, hogy a tettes az elkövetés idején beszámíthatatlan volt vagy korlátozottan beszámítható állapotban cselekedett. A férfinak az ügyészség szerint üldözési mániája és beteges látomásai vannak.

Henner Kruse illetékes ügyvéd közölte, a tettes azt képzelte, hogy az általa megtámadott emberek egy olyan csoporthoz tartoznak, amely az életére tör. Két nappal korábban a férfi öngyilkosságot is megkísérelt, és ezért egy pszihiátriai klinikán is kezelték, amelyet péntek délben, ámokfutása előtt hagyott el.

Korábban írtuk

Thomas Kubera hammi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfi nem büntetett előéletű, de ismert volt a hatóságok előtt, mert április elején feljelentést tett, amiért úgy érezte, követik. A férfi akkor nyílt volt a pszichés betegségével kapcsolatban. A rendőrség akkor egy úgynevezett kockázati értékelést is elvégzett, de kizárta, hogy a férfi önagának vagy másoknak ártani tudna.