A még mindig 48,1 százalékban állami tulajdonban lévő NatWestet 2008-ban 45 milliárd font (több mint 21 billió (!) forint) értékben segítette ki a brit állam, amely azóta lépésről lépésre szabadul meg a pénzintézetben még meglévő részesedésétől, de várhatóan „hatalmas veszteséget”, „legalább 26 milliárd fontot” (több mint 12 billió forint) kell majd benyelnie, mire mindet el tudja adni.

Hirdetés

Ennek ellenére a NatWest vezetősége büszkén hoz megkérdőjelezhető pénzügyi döntéseket, legutóbb például azt jelentették be, hogy finanszírozzák a transznemű alkalmazottak nemváltoztató kezeléseit, amelyek egyébként már a közpénzből fenntartott Nemzeti Egészségügyi Szolgálaton (NHS) keresztül is elérhetők.

Nem ez a bank első, az identitáspolitikától vezérelt lépése; korábban például bevezették a „dupla névkártyákat, amelyek lehetővé teszik a nem-bináris kollégák számára”, hogy éppen azt az oldalt használják, amilyen neműnek az adott pillanatban érzik magukat. Az angolban használatos Mr. (úr) és Ms. (asszony vagy kisasszony) helyett pedig lehetővé tették számukra az azokon kívüli nemi identitást jelző „Mx.” használatát is. A NatWest elsőként vezette be az úgynevezett névmásjelvényeket is, amelyek segítségével az ügyfelek megtudhatják, az adott munkatárs éppen milyen névmással azonosítja magát aznap.

(forrás)

Korábban írtuk