A látogatás, melyet biztonsági okokból szombatig nem hoztak nyilvánosságra, az első, amelyet a belga kormány tagjai az orosz invázió februári kezdete óta Kijevben tettek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkoztak – jelentette a belga média.

Hirdetés

„Az elmúlt napok súlyos bombázásai után az ukrán nép mellett állunk, jobban, mint bármikor. A fagyos téli hónapok előtt Belgium újabb humanitárius és katonai segélyt nyújt” – írta de Croo a Twitteren.

Az újabb, 37,4 millió eurós csomag a katonai eszközökön kívül olyan felszereléseket is tartalmaz majd, mint áramfejlesztők, elsősegélycsomagok és hálózsákok, valamint a vízhez és a higiéniához való hozzáférést támogató humanitárius segítség, mely az ENSZ gyermekalapján, az Unicefen keresztük jut a rászorulókhoz.

Belgium részt vesz 14 kórház, valamint a víz- és fűtési infrastruktúra helyreállításában Ukrajnában – jelentették a küldöttséggel Kijevbe utazó újságírók.

Korábban írtuk

Belgium a háború kitörése óta 221,7 millió eurót küldött Ukrajnának, melyből 145 milliót katonai, 76,7 milliót polgári segítségre szánt.