Fotó: YouTube/Heti TV (képernyőfotó)
Hirdetés

Mint Benjamin Nägele a lap szombati számában megjelent interjúban rámutatott, nem először élnek át ilyesmit. „A zsidó közösségeket felelőssé teszik azért, ami a Közel-Keleten történik, és ez újra meg újra olyan antiszemita megnyilvánulásokba torkollik, amilyeneket sajnos Bécsben is láttunk” – fogalmazott, hozzátéve: természetes, hogy ezt megszenvedi a biztonságérzetük.

Lépéseket tettek, érzékenyítették a problémára a közösség tagjait, és a hatóságokkal együttműködve megerősítették a biztonsági intézkedéseket – mondta Benjamin Nägele, aki szerint hitközségüknek mintegy 7800 tagja van Bécsben, és összesen valamivel több mint nyolcezer egész Ausztriában.

Arra a kérdésre, hogy mit várnának az osztrák hatóságoktól, úgy fogalmazott, hogy a védelem a legfontosabb szó. „Az alapjogok és a demokratikus értékek védelme is, amellyel rendelkezünk, ahogy a fizikai védelem is… Elvárjuk és meg is kapjuk az itteni hatóságokkal való kiváló együttműködést. A zsidó közösségnél és Bécs városában általában is hihetetlenül magas a biztonsági színvonal. Bécs igenis a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városa, és zsidó közösségként nagyon jól érezzük itt magunkat” – hangsúlyozta Benjamin Nägele.

Korábban írtuk