Izraeli halálos áldozata is van a három nappal ezelőtti berlini gázolásos merényletnek – közölte csütörtök reggeli híradásában az izraeli tízes tévécsatorna.

Fotó: MTI, archív

Éjjel azonosították a Breitscheidplatzon történt merénylet áldozatai között a merénylet óta eltűnt izraeli turista, Dália Eljákim holttestét. A helyi izraeli nagykövetség megkezdte az előkészületeket Izraelbe szállítására.

Az Izraelben, Herzlián élt hatvan éves nő férje, a vele egykorú Rami Eljákim súlyosan megsérült, már kétszer megoperálták. A követség szóvivője elmondta, hogy az orvosok lélegeztető gépen tartják, de nincs életveszélyben.

A házaspár huszonéves fia és lánya már kedden Berlinbe utazott, eddig azt remélték, hogy az azonosítatlan, súlyos sebesültek között találják meg édesanyjukat, de végül az ismeretlen halálos áldozatok között lelték meg. DNS-mintájukkal segítették a német rendőrséget édesanyjuk azonosításában.

Reuven Rivlin államelnök részvétét és együttérzését fejezte ki a családnak. „Egységesek és elszántak maradunk ezzel az egész világot sújtó gyilkos terrorral szemben, és könyörtelenül harcolni fogunk a szélsőségesek és a gyűlölet ellen” – hangsúlyozta közleményében az izraeli államfő.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, a Breitscheidplatzon, az egyik leghíresebb karácsonyi piacon egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem ötvenen megsebesültek.

MTI