Az American Airlines (AA) bocsánatot kér és kivizsgálást ígért, miután az egyik pilóta táskáján egy „Let’s go Brandon” feliratú matricát láttak. A pilóta ellen, akit a légitársaság eddig nem azonosított, most nyomozás folyik – írja a 888.hu.

Hirdetés

Dana Finley Morrison, egy Missouri állambeli diákszövetség munkatársa szombaton St. Luciából Miamiba repült, amikor meglátta a matricát, amin a „Let’s go Brandon” felirat volt, és ezzel kapcsolatban posztolt a közösségi médiában. A posztját a légitársaságnak címezte, amit kritikával illetett:

„Ez egy gyáva retorika a pilóta táskáján, miközben egyenruhában van. Nem én vagyok az egyetlen utas, aki észrevette és felháborodott.”

„Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, és átküldtük a személyzet vezetőségének” – válaszolta a légitársaság a Twitter-felhasználó közvetlen üzenetére, aki azzal vádolta a pilótát, hogy politikai propagandát mutogat, amely az amerikai kormány elleni lázadást támogatja.

A légitársaság válasza gúnyt váltott ki a Twitteren.

„Ne rúgják ki a pilótáikat azért, mert konzervatívok vagy kritizálják Bident. Így nem marad egyetlen pilótájuk sem. Mintha a több ezer járattörlés nem lenne már így is elég. AmericanAir, cselekedjetek helyesen

– írta Christina Pushaw, a republikánus Ron DeSantis floridai kormányzó sajtótitkára.

Korábban írtuk