A polgári eljárásban június 15-én lesz az első meghallgatás a párizsi bíróságon. Brigitte Macron a polgári törvénykönyvnek a magánéletre vonatkozó intézkedéseire hivatkozva tett feljelentést

Hirdetés

Az elnök felesége által beidézett két nő „médiumként” és „független újságíróként” kezdte terjeszteni az álhírt az interneten. Először december 10-én a médium YouTube csatornáján tettek közzé fotó-összeállítást Brigitte Macronról és családjáról. Az álhír terjesztésében a legnagyobb szerepe azonban annak a mintegy négyórás interjúnak volt, amely az összeesküvéselmélet-hívő, magát független újságíróként beállító Natacha Reyjel készült, és szintén december 10-én került fel a YouTube-ra, mintegy 470 ezer fős nézettséget elérve, mielőtt törölték. A hamis hír közben napokon át a Twitter közösségi oldalon is az egyik legnépszerűbb téma volt, és számos sajtócikk foglalkozott vele.

Az M6 úgy tudja, hogy Brigitte Macron három gyermeke és a testvére is csatlakozott a feljelentéshez, mégpedig a magánélet, a személyiségi jog és az imázshoz való jog megsértésének gyanújával.

A közösségi oldalakon hónapok óta terjesztik azt az álhírt, hogy a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet. Az álhír terjesztői szerint hatalmas összeesküvéssel leplezik a köztársasági elnök feleségének nemváltását, akit pedofíliával is megvádoltak a rágalmazói.

Korábban írtuk