Pénteken látott napvilágot a Twitteren egy videó Hillary Clintonról, ebben a korábbi demokrata elnökjelölt többek közt üdvözletét küldi feminista barátainak és köszönetet mond az “aktivista ribancoknak” azért, hogy “támogatják a ribancokat”.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A The Daily Wire a videóról írt cikke megjegyzi, nem egyértelmű, hol készült a videófelvétel, csak annyit tudunk, hogy Clinton az ultraliberális Huffington Post munkatársával és a “Pasik Hillary mellett” kampány alapítójával, Alex Mohajerrel beszélgetett éppen, és “ez elég ahhoz, hogy a legtöbb amerikain maradandó sebet ejtsen”.

Úgy tűnik, a videó elsősorban Clinton támogatóinak készült. Amikor azt kérik tőle, üzenjen valamit feminista barátainak, Clinton hálát rebeg “a feminizmusotokért, az önkénteskedésetekért” és arra szólítja fel őket, hogy folytassák a “nagyon fontos, jó munkát”. A kamera mögül ekkor valaki olyasmivel viccelődik, hogy Clintonnak üzennie kéne azoknak az “aktivista ribancoknak, akik támogatják a ribancokat”… mire Clinton nevetve köszönetet mond az “aktivista ribancoknak, akik támogatják a ribancokat”. A rövid videót aztán egy közepesen lelkes “Hajrá!” felkiáltással zárja.

A The Daily Wire írása szerint meglehet, hogy a videó új, és az is, hogy Clinton elnökválasztási kampányának azon rövid mozzanatának idejéről való, amikor a demokraták jelöltje megpróbálta meggyőzni az ezredfordulós generáció nőtagjait, hogy ő bizony számít a modern feminizmus szempontjából. 

(demokrata.hu)