Fotó: ShutterStock.com/Eugene Troskie
Hirdetés

A nő társaival együtt külföldről érkezett a Sanghaji Pudong Nemzetközi Repülőtérre 2017 novemberében és 2018 májusában, bőröndjében nagy mennyiségű tobzoskapikkellyel, vámnyilatkozat nélkül.

A rendőrség összesen 110,45 kilogrammnyi tobzoskapikkelyt foglalt le.

A koronavírus-járvány kitörése óta Kína erőteljesen lép fel a vadorzáshoz köthető illegális tevékenységekkel szemben, mivel a kutatók úgy vélik, hogy a vírus nagy valószínűséggel vadállatoktól származik. Kína törvényalkotói döntést hoztak a vadállatok fogyasztásának beszüntetéséről is.

Eközben az észak-kínai Tiencsinben a hatóságok szerdai közlése szerint két 590 gramm súlyú elefántcsontot foglaltak le egy postai csomagban. A vámtisztviselők a gyanús tárgyakat egy olyan csomagban fedezték fel, amely az Egyesült Államokból érkezett. A két 35 centiméteres tárgyat régi ónkanálként regisztrálták a hatóságok megtévesztésére.

Az ügyben érintett két gyanúsítottat letartóztatták, jelenleg folyik a nyomozás.

A kínai kormány 2015-ben betiltotta az elefántcsont és minden abból készült tárgy behozatalát az országba, 2017 végére beszüntette az elefántcsont mindennemű értékesítését a vadon élő állatok védelmére hozott intézkedések keretében.