Az elmúlt évben Berlinben történt bűncselekmények 45 százalékát nem német állampolgárok követték el, derül ki a legújabb bűnözési adatokból.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Breitbart London cikke szerint a német útlevéllel nem rendelkezők által Berlinben elkövetett bűncselekmények aránya a 2015-ös 40 százalékról 2016-ban 45 százalékra emelkedett.

Az információt a Berliner Morgenpost hozta nyilvánosságra még azelőtt, hogy a részletes adatok napvilágra kerülnének, de azt állítják, ebben a 45 százalékban benne vannak a turisták és az úgynevezett “utazó bandák”, amelyek rablásokra és zsebtojvalásra specializálódtak.

A zsebtojvajlással gyanúsítottak 91 százaléka nem német állampolgár, míg ez az arány 85 százalék a heroinkereskedők és 80 százalék az autótolvajok esetében.

A német lap azt állítja, ha az illegális határátlépéseket levonjuk az összes bűncselekmények számából, a migránsok által elkövetett törvénytelenségek 45 százalékról 37 százalékra csökkennek, amely azonban egyáltalán nincs arányban a Németországban tartózkodó külföldiek arányával.

A 2017 áprilisában nyilvánosságra hozott adatok szerint a külföldiek arányaiban három és félszer annyi bűncselekményt követnek el, mint a németek, és ez a szám a menedékkérők esetében hétszeres. Még elborzasztóbbak az arányok az erőszakos cselekmények esetében: ötszörös (külföldi), illetve tizenötszörös (menedékkérő).

Mindennek ellenére a berlini, baloldali városvezetés szerint a városra továbbra is a “jobboldali szélsőségesek” voltak a legveszélyesebbek; ezt állították két héttel a karácsonyi vásáron elkövetett dzsihádista támadás előtt is. 
Akkor tizenketten veszítették életüket.

(demokrata.hu)