Zenés rendezvény illegális szervezése és hatósági személyek elleni szándékos erőszak miatt is eljárást indítottak.

Hirdetés

A helyi, Ille-et-Vilaine megyei prefektúra közleménye szerint a résztvevők felgyújtották a csendőrség egyik járművét, három másikat megrongáltak, a csendőröket pedig üvegekkel és kövekkel dobálták meg.

A hangárból csütörtök óta hallatszó techno zene szombat reggel hallgatott el. A prefektúra szerint az első szilveszterezők szombat hajnalban hagyták el a helyszínt. A prefektúra Twitter-üzenete szerint a rendvédelmi szervek szombat negyed tizenegy óta ellenőrzik a helyszínt.

Gérald Darmanin belügyminiszter szerint több mint 1200 jegyzőkönyvet vettek fel, teherautót, hangtechnikai eszközöket és áramfejlesztőket koboztak el.

Korábban írtuk

Több mint 800 jegyzőkönyvet vettek fel a járványügyi előírások megsértése, a kijárási tilalom semmibevétele, a kötelező maszkviselés megsértése és illegális rendezvényen való részvétel miatt – mondta el Emmanuel Berthier, a bretagne-i Ille-et-Vilaine megye prefektusa szombat reggeli sajtótájékoztatóján.

A csütörtök óta a kijárat előtt várakozó rendvédelmi szervek szisztematikusan igazoltattak mindenkit, aki gyalog vagy gépkocsin távozott a helyszínről.

A bretagne-i regionális közegészségügyi hivatal szombaton közleményben figyelmeztetett, hogy a tiltott rendezvényen nagy volt a koronavírus-fertőzés veszélye, és egyheti önkéntes házi karanténra, illetve teszt elvégzésére szólította fel a résztvevőket. A Rennes közelében fekvő városka tornaterme előtt antigénes tesztet végző szűrőállomást állítottak fel – közölte a prefektúra.

Az illegális rendezvény szervezői után folytatódik a nyomozás.