A döntést a törvényhozók többsége támogatta a kedd hajnalig tartott tanácskozáson. Az enyhítéstől függetlenül az embereknek továbbra is ügyelniük kell a távolságtartásra, igazolniuk kell, hogy beoltották őket a vírus ellen, vagy negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk, illetve bizonyítaniuk kell, hogy a közelmúltban átestek a fertőzésen.

Hirdetés

Dániában korábban már lehetővé tették az éttermek, bárok, edzőtermek és számos egyéb hely számára, hogy újranyissanak, ezenkívül pedig a diákok legtöbbje is visszatért az iskolákba. Az egyetemi hallgatók is ismét részt vehetnek személyesen az órákon, valamint az esti és zeneiskolák is visszatérhetnek a normális működéshez.

A távoli munkavégzést három lépésben építik le, úgy, hogy augusztus elejéig mindenkinek vissza kell térnie a benti munkavégzéshez. A beltéri eseményeken résztvevők legfelsőbb határát 25-ről 50-re, a kültériken résztvevőkét pedig 75-ről 100-ra emelik. Bár a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos esetszámok enyhén emelkedésnek indultak a korábbi lazításokat követően, viszonylag stabilnak számítanak továbbra is.

Korábban írtuk