A vakcinából 2,8 millió adagot a második negyedévben fognak leszállítani, a fennmaradó mennyiséget pedig az év hátralévő részében.

Hirdetés

Az államfő arról is beszámolt, hogy a kormány a járvány miatti korlátozások lazításáról határozott, illetve hármasról egyesre csökkentette a készültségi szintet.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) tájékoztatása szerint az egyetlen injekcióból álló oltóanyag 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulását, és ezt három földrészen végzett klinikai vizsgálatok eredményei támasztják alá. Az adatok alapján az amerikai gyógyszergyártó oltóanyaga erős védelmet biztosít a dél-afrikai vírusvariánssal szemben is. A közepesen súlyos megbetegedést a vakcina az esetek kétharmadában akadályozta meg sikeresen.

A Dél-afrikai Köztársaságban a járvány második hulláma tart. Hivatalosan ez Afrika legfertőzöttebb országa, csaknem 1,5 millió fertőzöttet és több mint 48 ezer halálesetet tartanak nyilván.

Korábban írtuk