Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön kihirdetett ítélete szerint Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletben foglaltakat. Magyarország „a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól” – írták.

Hirdetés

Deutsch Tamás az uniós bíróság ítélete kapcsán leszögezte: „megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!”. Emlékeztetett: a magyar emberek több ízben is határozattan kimondták, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni.

„Nem fogjuk hagyni, hogy hazánkból bevándorlóországot csináljanak! Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!” – emelte ki Deutsch Tamás.

Korábban írtuk