„Ha a háború nem oldódik meg a 2024-es elnökválasztás végére, amire van esély, sőt arra is, hogy a harmadik világháborúba keveredünk az idióta (washingtoni) vezetés miatt, mert nem tudják, hogy mit csináljanak; akkor én egy nap alatt meg fogom oldani a helyzetet Zelenszkijjel és Putyinnal közösen”

Hirdetés

– fogalmazott Donald Trump korábbi elnök a Fox Newsnak adott interjújában az orosz–ukrán háború lezárását illetően.

Az egykori elnök hozzátette: ez egy roppant egyszerű tárgyalás és békekötés lenne, de nem árulhatom most el, mert akkor nem tudnám használni és nem működne. Elmondta továbbá, hogy ő ugyan csak szűk két év múlva kerülhet újra döntési pozícióba, de addig „a háború megállítása mellett” áll ki, mert különben Ukrajnából „semmi sem marad.”

Donald Trump először szerepelt a Fox Newson azóta, hogy bejelentette 2024-es elnökjelöltségét. Az egykori „kedvenc” csatornájával a Fehér Házból való távozása után romlott meg a viszonya, amikor a konzervatív orgánum elkezdte maga mögött hagyni a választási csalások körüli kérdéseket – miután 1,6 milliárd dolláros per indult a Fox News ellen Trump választási csalás vádjának a hirdetése miatt. Egyesek szerint tetézte az egykori elnök „tiltását”, hogy a csatorna tulajdonosa Rupert Murdoch „új jelöltet látna szívesen a Republikánus Párt élén” – írja a Magyar Nemzet.

A mostani interjúban Trump az ellene felmerült vádak kapcsán úgy fogalmazott, „azok csak segítik” a népszerűségét, mert „még azok is, akik nem szeretnek, tudják, hogy borzalmas, amit ezzel az országgal most művelnek.” Hozzátette:

„Ez egy egészen új formája a választási csalásnak, hiszen, ha az urnáknál nem tudnak legyőzni, akkor megpróbálják így.”

Három ügyben folyik vizsgálat Trump ellen

A Magyar Nemzet emlékeztet, az egykori elnök ellen három különböző ügyben is folyik vizsgálat: a 2021. január 6-i capitoliumi ostromban játszott szerepét, a floridai otthonában talált elnöki iratokat és Stormy Daniels pornószínésznő kampánypénzből való lefizetését illetően.

Trump szerint nem játszott szerepet az öt halálos áldozatot eredményező rendbontásban, sőt békére szólította fel a híveit. Továbbá együttműködést tanúsított a hatóságokkal, amikor lefoglalták az iratokat otthonában, amelyek szerinte jogszerűen voltak ott, és tagadta, hogy viszonya lett volna a felnőttfilmes sztárral.

Szerinte furcsa, hogy „senki sem beszél arról”, hogy Joe Biden amerikai elnöknél több mint 1800 titkosított iratot találtak három különböző helyen, miközben az a hír járja, hogy a családja „kétes ügyleteket” köthetett Kínában.

Trump szerint a levélszavazás korrupt intézmény

A választások kapcsán Trump elmondta, hogy szerinte a levélszavazás korrupt intézmény és az urnáknál kellene szavazni, személyi igazolvány felmutatásával, és már a választás napján győztest kellene hirdetni, mert „amíg a szavazatok dobozokban pihennek, bármi megtörténhet velük” – utalt a volt elnök a szerinte sok ezer eltűnt szavazatra a korábbi voksolások során.

Hozzátette azonban, hogy mivel a demokraták a levélszavazás, korai szavazás és a szavazatok begyűjtését is lehetővé tették, 2024-ben a republikánusoknak is ezen szabályok szerint kell majd minél több szavazót megnyerniük.

Arra a kérdésre, hogy visszatér-e a Twitter-mikroblogra csak annyit mondott: „majd beszélgetünk erről is valamikor.”

Nem vagyunk barátok Ron DeSantisszal

Az egykori elnök Ron DeSantis floridai kormányzóról úgy nyilatkozott, hogy „nem ismertem valami jól, amikor először indult kormányzónak, de eljött hozzám könnyekkel a szemében és kétségbeesetten arra kért, hogy támogassam őt, mert az ellenfele nyerésre áll”.

Mint folytatta:

„Ron annyira le vagy maradva, hogy a legnagyobb elnökeink támogatása sem lenne elég, de rendben, próbáljuk meg.”

Amint hivatalosan is beálltam mögé, nyert ügye volt, biztos lett a győzelme – emlékezett vissza Trump az interjúban.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk