Fotó: ShutterStock.com/NumenaStudios
Hirdetés

A hírügynökség forrása azt is elárulta, hogy a Fehér Ház létfontosságú munkatársai és a hatalmi ágak vezető tisztségviselői 10 napon belül megkaphatják a védőoltást. Nem világos egyelőre, hogy Trump megkapja-e hétfőn a vakcinát, tekintettel arra, hogy ő maga is az ősszel átesett a betegségen. Nem tudni egyelőre azt sem, a januárban hivatalba lépő Joe Biden megválasztott elnök, valamint a megválasztott alelnök, Kamala Harris megkapja-e az oltást.

Az amerikai járványügyi központ szombaton tett hivatalosan javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett oltóanyaggal, amelyet hétfőn az ország 145 pontjára juttatnak el, és első körben egészségügyi dolgozóknak, valamint az idősotthonokban lévőknek adnak majd be.

Mégsem az elsők között oltják be a Fehér Ház dolgozóit

A Fehér Házban dolgozók nem az elsők között kapják meg az engedélyezett oltóanyagot az új típusú koronavírus ellen, hacsak nem különösen indokolt – tudatta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren, helyi idő szerint vasárnap éjjel.

Trump azt írta, hogy egyelőre ő maga sem oltatja be magát, de alig várja, hogy a megfelelő időben megkaphassa a védőoltást. Trump és több munkatársa is átesett már a fertőzésen.

Korábban írtuk