A Harvard CAPS-Harris közvélemény-kutatásából, amelyet a The Hill tett közzé, kiderül, hogy Trump a megkérdezettek 56 százalékának támogatását élvezi, míg 16 százalék Ron Desantis floridai kormányzóra voksolna, így ezzel ő a második legnépszerűbb jelölt a Republikánus Párton belül. Mike Pence korábbi alelnök a harmadik helyen az előválasztási szavazatok hét százalékát szerezné meg.

Hirdetés

Trump 2020 decembere óta néhányszor már célozgatott arra, hogy talán elvállalná a 2024-es jelöltséget, így többek között az év eleji CPAC-en, illetve egy márciusi georgiai nagygyűlésen is. Nemrégiben a New Yorkernek azt mondta, „nagyon közel áll a döntés meghozatalához”.

Míg a felmérés szerint a 45. elnök egyértelműen dominálná a republikánus mezőnyt, a verseny egészen másképp nézne ki akkor, ha mégsem indulna újra a jelöltéségért.

Ha Trump nem indul, DeSantis az előválasztási szavazatok 36 százalékát szerezné meg, és 19 pontos előnye lenne a mezőny többi indulójával szemben. A második legnépszerűbb jelölt Pence lenne 17 százalékkal, míg Ted Cruz floridai szenátor és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet egyaránt 8-8 százalékot hozna. Ron Desantis floridai kormányzó a republikánus párton belül elsősorban a koronavírus-járvány kezelésével és a szélsőbaloldalivá avanzsált Disney különleges adóstátuszát megszüntető törvény aláírásával vált közkedveltté – írta a Breitbart News.

(forrás)

Korábban írtuk