A 36 éves Sanna Marin pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a drogtesztet azért csinálta meg, mert sok kritika érte őt és döntéshozatali képességét. A finn kormányfő hangsúlyozta, hogy még soha nem fogyasztott illegális kábítószert, azonban saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amelyeket „nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, amelynek eredményét egy héten belül lehet megtudni.

Hirdetés

Hozzátette: „méltatlannak tartja”, hogy tesztet csináltattak vele. A miniszterelnök közölte: képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt.

A videó, amelyen a finn szociáldemokrata politikus látható egy zártkörű házibulin – fekete felsőben és fehér nadrágban –, a hét eleje óta terjed az interneten.

A közvélemény megoszlott a kérdésben. Sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, mások azonban megkérdőjelezik alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe, igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.

A miniszterelnököt nemcsak a finn ellenzék, de saját kormánykoalíciójának tagjai is drogteszt készítésére szólították fel.

Korábban írtuk