A közel 38 millió lakosú Lengyelországban egy nap alatt 12 107 új fertőzöttet regisztráltak, többet, mint eddig bármikor a járvány kitörése óta, és 168-an elhunytak. A halottak közül 137-nek a Covid-19 mellett valamilyen krónikus alapbetegsége volt, 31-en viszont kifejezetten a koronavírus-fertőzés nyomán kialakult szövődmények miatt haltak meg. Ezek a mutatók is magasabbak minden eddiginél.

Hirdetés

Egy nap alatt 652-vel, 10 091-re nőtt a koronavírus-fertőzéssel kórházakban kezeltek száma, 812 beteg van lélegeztetőgépen.

Piotr Müller kormányszóvivő csütörtök reggel a közszolgálati televíziónak szinte biztosnak nevezte, hogy Mateusz Morawiecki miniszterelnök előző napi javaslatára piros övezetnek minősítik az ország egész területét, vagyis általánossá válnak az ország egy részében a múlt hét végétől már érvényes szigorítások, a többi között a vásárlók számának korlátozása a boltokban, az edzőtermek és az uszodák működésének felfüggesztése, az éttermek bezárása 21 órakor. Várhatóan a középiskolák után az általános iskolák felső tagozatai is áttérnek a vegyes vagy távoktatásra – erősítette meg Müller.

Korábban írtuk