„Végre tiszta vizet öntött a pohárba a Republikánus Párt: kiállnak a terrorizmus és Trump mellett, de a demokrácia ellen állnak ki” címmel jelent meg Chauncey DeVega cikke hétfőn – írja a 888.hu.

Hirdetés

Azzal kezdi a cikket, hogy a Republikánus Pártot „gonosz” terrorcsoportnak bélyegzi.

A 2021. január 6-i események óta eltelt több mint egy év alatt a Republikánus Párt, mint a bábból kibújó gonosz rovar, átalakult végső formájává: terrorszervezetté

– írja.

DeVega, a baloldali online magazin vezető politikai írója ezek mellett bírálta a Republikánus Pártot azért, amiért nem volt hajlandó „megtisztulni” azoktól a republikánusoktól akik Trump mellé álltak.

Korábban írtuk

Azzal is vádolta a republikánusokat, hogy úgy tesznek, mintha „legitim partnerek lennének abban a demokratikus kormányzati rendszerben, amelynek lerombolásán dolgoznak”, valamint hogy „autoriter áldemokráciák” rendszerét veszik át azzal, hogy állítólag olyan törvényeket hoznak, amelyek megakadályozzák a demokratákat abban, hogy a jövőben választásokat nyerjenek.

Az olyan autoriter áldemokráciák rendszerét utánozzák, mint Oroszország, Magyarország és Törökország, a republikánusok a „szabad és tisztességes” választások rendszerét (bármennyire is tökéletlenek voltak azok a gyakorlatban) fel akarják váltani azzal, amit a szakértők „versengő tekintélyelvűségnek” vagy „irányított demokráciának” neveznek

– állítja DeVega.