Hirdetés

A Harry Potter-regényfolyam egyes köteteinek megjelenése óta nem volt akkora kereslete könyvnek, mint Harry sussexi herceg kedden megjelent memoárjának. A „Spare” (Tartalék) című 407 oldalas műből már forgalmazása első napján közel 400 ezer példányt értékesítettek. A megjelenése előtti hetekben óriási várakozás vette körül a könyvet, amelyeknek egyes részletei idő előtt kiszivárogtak. A könyv fogadtatása finoman szólva sem pozitív, még a barátságos hangú kritikák is kiemelik, Harry öncélú módon, családját számtalan esetben besározva részletez kínos vagy számára megalázónak vélt eseteket.

A legélesebb kritikát talán az amerikai konzervatív portál, a The Daily Wire szerzője, az ismert írónő és médiaszemélyiség, Candace Owens fogalmazta meg a könyvről. Owens szerint a királyi család egészen eddig egyfajta egészséges titokzatosságba burkolózott, ami sokak szemében csodálatot keltett. Egészen addig, amíg Harry herceg „ki nem nyitotta a nagy száját”.

„A könyv egy elkényeztetett, kiváltságos kölyökről, aki pár millióért eladta saját családját, valamint rasszista feleségéről szól, aki csak akkor döntött úgy, hogy fekete lesz, amikor úgy gondolta, hogy ez előnyére válhat” – írja a kritika szerzője.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását.
Korábban írtuk