#WalkAway („Hagyd ott!”) néven indított a közösségi média oldalakon kampányt Brandon Straka, aki Hillary Clinton vereségekor még elsírta magát, ma már azonban a Demokrata Párt otthagyására biztatja a liberálisokat – írja a Fox News.

Straka a Fox News egyik műsorában mesélt arról, mi késztette arra, hogy egykori demokrataként a párt elhagyására biztasson. Célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az amerikai baloldal jövője véget ért. 

Mi mellett állnak ki ezek az emberek? Mi a politikai programjuk? Csak annyi világos, hogy „Utáljuk Trumpot„ meg, ”Imádjuk az illegális bevándorlókat”.

Straka megemlítette Alexandria Ocasio-Cortez New York-i szocialista képviselőnőt is, aki önmagát szocialistaként írja le és akiben Tom Perez, a demokraták országos konventjének elnöke a párt jövőjét látja. Strake szerint azonban éppen a Cortez-féle jelöltek miatt hagyják ott az emberek a pártot.

Straka elmondása szerint korábban azért támogatta a Demokrata Pártot, mert meleg. „Ha egy kisebbség tagja vagy Amerikában, azt gondolod, a jobboldal nem akar téged a sorai között látni.”

Szerinte a baloldal azonban mára már természetesnek veszi a kisebbségek és a melegek támogatását, és az ő félelmeik felhasználásával uszítanak Donald Trump ellen. 

„Azt akarom, hogy a melegek és a kisebbségek is tudják, hogy van választásuk.”