Kenya, Tanzánia, Szenegál, Ghána, Dél-Afrika és Nigéria. Ezek azok az országok, amelyek lakosságának egy komoly százaléka szeretne Európába, vagy az Egyesült Államokba vándorolni. Ezt állapította meg a Pew Research Centre az Eurostat adatai alapján. Eszerint Ghána, Szenegál és Nigéria lakosságának mintegy 40 százaléka érintett az ügyben, ami a felsorolt országok között a legkritikusabb szám – írja a Pesti Srácok.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

2010 óta a Fekete-Afrikából érkezett bevándorlók száma drasztikusan nőtt, 2017-ig bezárólag mintegy egymillióan érkeztek Európába a világ e tájáról, közülük több mint 900 ezren érkeztek „menekültként”, a többiek pedig diákként, vagy családegyesítési programokon keresztül. Az Egyesült Államok 400 ezer emberrel büszkélkedhet, de a jövőben valószínűleg többen próbálkoznak majd.

A kutatások azt is említik, hogy nem pusztán a szegénység, a háborúk és a terrorizmus állnak a tömeges bevándorlási szándékok mögött, hanem az is, hogy az Európába vágyók követni akarják ismerőseiket, barátaikat a jólétbe.

A teljes cikket erre a linkre kattintva elolvashatják a Pesti Srácok honlapján.