Fotó: MTI, YouTube, szerk.
Hirdetés

„Nagy tisztelettel mondom: egyrészt nem az esetem, másrészt az egész soha nem történt meg” – jelentette ki az elnök a The Hillnek, és hozzátette: szörnyűnek tartja, hogy „emberek csak úgy ilyen nyilatkozatokat tehetnek”.

E. Jean Carroll, az Elle női magazin szerzője korábban azt állította, hogy 1995-ben vagy 1996-ban a New York-i Bergdorf Goodman luxusáruház fehérnemű osztályán Trump a falhoz szorította, és megpróbálta lehúzni róla a nadrágot, ő pedig csak „komoly harc árán” tudott elmenekülni.

Carroll az elnök elleni vádjait megemlíti nemsokára megjelenő könyvében is, amelyben beszél azokról a „szörnyű férfiakról”, akikkel élete során találkozott.

Az újságíró a CNN amerikai hírtelevízióban elmondta azt is, hogy az eset után azért nem tett feljelentést, mert el akarta felejteni az egészet, illetve részben magát hibáztatta.

„Akkor nem gondoltam erre úgy, mint nemi erőszakra. Inkább csak mint egy dulakodásra” – magyarázta Carroll.

Trumpot a 2016-os elnökválasztási kampány során több mint egy tucat nő vádolta meg különböző szexuális visszaélésekkel. Trump minden vádat tagadott, és a mostani nem az első eset, hogy azzal vág vissza, a szóban forgó nők nem voltak az esetei.