Az illető Štefan K. Dunaszerdahelyről, 1980-ban született. Ha a 29 éves férfi ellen végül valóban orgyilkosság miatt emelnek vádat, 25 év vagy akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhető.

A rendőrség hétfőn megerősítette, hogy Ógyalla főellenőrét és volt polgármesterét, a Magyar Koalíció Pártja komáromi járási elnökét és Nyitra megyei képviselőjét egy fejlövés érte pénteken este 21 óra 5 perckor. A lövések hallatán megjelent nevelt fia, aki 12 lövést adott le az autóval menekülú tettesre, megsebesítve őt a karján. Mivel a kocsi is használhatatlanná vált, a gyilkos gyalog menekült tovább.

A rendőrség vezetői egyelőre nem tudtak válaszolni az Új Szó kérdésére, hogy miként jutott az előbb autóval, de a rá leadott lövések után gyalog és sebesülten menekülő férfi Ógyalláról Bős közelébe, s hogy volt-e ebben valamilyen segítője. Ján Packa országos főkapitány megjegyezte, az ügyirat egyelőre az illetékes vizsgálótisztnél van, s még ő sem nyert bele betekintést, tehát ilyen részletekkel kapcsolatban nem tud felvilágosítással szolgálni.

Kopčík elmondta, a gyilkosság előtti nap estéjén ismeretlen személy bejutott Basternákék telkére, de el is menekült, mielőtt a család által riasztott járőrök a helyszínre értek volna. A főkapitány-helyettes említést tett arról is, hogy a rendőrség Basternákékkal együtt megnézte az illetőről térfigyelő kamerával készült felvételt is.

(Új Szó Online)