A tájékoztatás szerint az uralkodón kedd este jelentkeztek enyhe tünetek és a szerda reggel elvégzett teszt pozitív eredményt mutatott.

Hirdetés

VI. Fülöp a következő hét napot karanténban tölti, „követve a spanyol egészségügyi hatóságok által felállított szabályokat” – olvasható a közleményben.

Az 54 éves uralkodó hivatalos programjait felfüggesztik erre az időszakra, de mivel „jó egészségi állapotban van”, a rezidenciájáról ellátja a feladatait.

A közlemény kitért arra, hogy Leticia királyné és lányuk, Zsófia infánsnő nem tapasztalt tüneteket, így őket nem érinti a karantén, folytatják tervezett napi feladataikat.

A spanyol sajtó néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy a spanyol uralkodó 84 éves apja novemberben esett át a fertőzésen Abu Dzabiban. Titokban tartották azt is, hogy I. János Károlynak kórházi ellátásra volt szüksége a fertőzés miatt.

A volt király másfél éve költözött az Egyesült Arab Emírségekbe, miután a spanyol legfelsőbb bíróság ügyészi hivatala nyomozást indított ellene szaúdi vasútépítésből származó illegális jutalék, ismeretlen eredetű bankkártyák használata, valamint eltitkolt külföldi vagyon gyanúja miatt.

Korábban írtuk