Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

A rendelkezések arra kényszerítenék a nonprofit és profitorientált, vallásos munkáltatókat és egészségügyi szolgáltatókat, hogy fizessék meg és végezzék el azokat a műtéteket, eljárásokat, tanácsadásokat és kezeléseket, amelyeknek célja a páciens biológiai nemének megváltoztatása, még akkor is, ha ezek a tevékenységek sértik a munkáltatók vagy szolgáltatók vallási meggyőződését.

Az Alliance Defending Freedom (ADF) ügyvédei a Keresztény Munkáltatók Szövetsége (Christian Employers Alliance; CEA) nevében benyújtott perben kérték az előzetes végzést. Az észak-dakotai kerületi bíróság megállapította, hogy a CEA minden bizonnyal megnyeri a pert, és ezért kiadták a végzést.

„Minden munkáltatónak és egészségügyi szolgáltatónak, beleértve a Keresztény Munkáltatók Szövetségének tagjait is is, alkotmányos joga van ahhoz, hogy úgy járjon el az üzleti életben és egészségügyi munkavégzésük során, amely megfelel vallásos meggyőződésének” – mondta Jacob Reed, az ADF jogi tanácsadója.

„Az általunk képviselt munkáltatók hisznek abban, hogy Isten az embert szándékosan férfinak vagy nőnek teremtette, ezért vallási meggyőződésükbe ütközne, ha olyan, az emberi életet véglegesen megváltoztató orvosi beavatkozásokat vagy műtéteket fizetnének ki, illetve végeznének el, amelyek célja a biológiai nem megváltoztatása. A bíróság határozott lépése segít megállítani, hogy végrehajtsák ezeket a alkotmányellenes, a hívő embereket semmibe vevő rendelkezéseket” – nyilatkozta Reed.

Egyre több orvos és egészségügyi szakértő nyújtott be keresetet a Biden-kormányzat ellen a transzneműekre vonatkozó rendelkezések miatt, mivel azok megkérdőjelezik az orvosok szakmai ítélőképességét és/vagy sértik vallási meggyőződésüket.

(forrás)

Korábban írtuk