Fotó: apnews.com (képernyőkép)
Hirdetés

A balesetnek görög médiaértesülések szerint legalább hét halálos áldozata és öt sérültje van, mindegyikük férfi.

Az ERT görög állami rádióadó jelezte: egyelőre nem tudni, hogy hányan utaztak a járműben, vagy melyik országból jöttek, ahogy azt sem, van-e az áldozatok között embercsempész. A migránsok vélhetőleg kedden lépték át a török-görög határt.

A rendőrség elmondta: a balesetet egy lopott autóval okozták, amelynek kedden veszett nyoma Szalonikiben. A sofőr egy Alexandrúpoli közelében található autópályán haladt, amikor elveszítette az irányítást járműve fölött, és egy épülőfélben lévő fizetőkapuba csapódott. A hatóságok az ügyben nyomozást indítottak.

Görögország északi részén kiterjedt csempészhálózatok működnek, amelyek a szigorú ellenőrzések dacára teherautók rakterében vagy kisbuszokban igyekeznek átcsempészni a migránsokat a török-görög határon.

Korábban írtuk

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az év eleje óta mintegy 2400 migráns érkezett ezen az útvonalon Törökországból Görögországba. Céljuk az, hogy regisztráció nélkül eljussanak Európa belsejébe. 2020-ban eddig csaknem 11 ezer migráns és menedékkérő érkezett Görögországba, többségük az égei-tengeri görög szigetekre.