Fotó: instagram.com
Hirdetés

A szélsőzöld aktivista a fesztiválon a klímaváltozás veszélyeiről prédikált, ami látszólag hatalmas örömmel töltötte el az összegyűlt tömeget.

Greta Thunberg, aki korábban azzal került a címlapokra, hogy az EU-t támadta, amiért annak az atomenergiával szembeni hozzáállása szerinte túlságosan elnéző, az év elején bejelentette, hogy ősszel könyvet jelentet meg, amely reményei szerint az éghajlatváltozással kapcsolatos legfontosabb információforrás lesz majd.

A Sky News tévécsatorna beszámolója szerint a tizenéves klímaaktivista a jelenlegi „éghajlati és ökológiai vészhelyzettel” is riogatta az egybegyűlteket.

„A bioszféra nem csak változik, hanem destabilizálódik, összeomlik” – állította, majd azt is elmondta, hogy „ez nem egy új, normális állapot”.

Korábban írtuk

Thunberg ezután a politikusokat is szidalmazta, amiért azok nem eléggé zöldek, mondván, hogy a hatalmon lévőknek jóval többet kellene tenniük a zöld programok betartatásáért.

„A politikai vezetők ma mondhatnak valamit, aztán cselekedhetik annak az ellenkezőjét” – mondta. – „Azt állíthatják magukról, hogy klímavezérek, miközben bővítik országukban a fosszilis tüzelőanyag-infrastruktúrát”.

A BBC szerint a beszédet a tömeg pozitívan fogadta, és láthatóan sokan csatlakoztak a 19 éves fiatal aktivista felhívásához, aki azt skandáltatta velük, hogy „klímaigazságosság”.

(forrás)