Hirdetés

1992 júliusában indult útjára egy úgy tűnik, sikeres politikai karrier, amikor egy 15 éves lány becsöngetett egy jobboldali diákmozgalom, az Ifjúsági Front római irodájába.

A bent tartózkodó, kizárólag férfiakból álló csoport megmosolyogta a lányt, aki jelentkezési lapját akarta leadni, hogy csatlakozhasson az ügyükhöz. A fiatal lány azonban fokozatosan elnyerte a bizalmukat, egyik vezető szerepet vállalta a másik után, miközben egyre feljebb lépdelt a ranglétrán.

Harminc évvel később Giorgia Meloni jó úton halad, hogy Olaszország első női miniszterelnöke legyen egy jobboldali koalíció élén, legalábbis ha hinni lehet a vasárnapi választással kapcsolatos felméréseknek.

Mindez akkor, amikor Olaszország nehéz gazdasági helyzetben van, Európa a recesszió szélén áll, a brüsszeli szankciók fojtogatják gazdaságát, és Ukrajnában háború dúl.

Az Európai Unió harmadik legnagyobb gazdaságának vezetőjeként Meloninak nagy szerepe lesz abban, hogy alakítsa a blokk válaszait ezekre a válságokra. Ezért sokan teszik fel majd Brüsszelben és számos más fővárosban is a kérdéseket: ki is ő tulajdonképpen? Mi alakította az értékrendjét? Honnan jön? Hogyan is gondolkodik valójában?

A válaszokat részben a római Ifjúsági Frontban töltött korai időkből származó barátai és szövetségesei adták meg. Az eredeti csoport számos tagja ma már az Olasz Testvérek párban tölt be vezető pozíciót. Többen csatlakozhatnak majd Melonihoz az ország vezetésében.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk