Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

A francia zöldpárti európai parlamenti képviselő az Élet és Irodalomnak adott, pénteken megjelent interjúban a Magyarországgal szembeni uniós jogállamisági eljárással kapcsolatban azt mondta:

„A probléma maga Ursula von der Leyen. Beszédeiben nem egyértelmű Magyarországgal kapcsolatban, csupán általánosságban említi a jogállamiságot, olyasmiket mond, amiket feltehetőleg Magyarországnak címez, de soha nem ejti ki a száján az ország nevét. Néha az a benyomásunk, hogy maga blokkolja a testület döntéseit.”

Gwendoline Delbos-Corfield annak a Magyarországot elítélő EP-jelentésnek a szerzője, amelyet a múlt héten fogadott el az Európai Parlament balliberális többsége. A jelentés szerint az uniós értékeket rendszerszintű veszély fenyegeti Magyarországon, az ország többé nem tekinthető teljes mértékben demokráciának, a helyzetet csak súlyosbítja az unió tétlensége. A jelentést támogató képviselők arra szólították fel az uniós bizottságot, hogy ne hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg az ország nem tesz eleget a jogállamisági feltételeknek.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk