Hirdetés

A közösségi médiumokon közzétett felvételeken az látható, amint a walesi Cardiffban a rendőrség azt követeli, hogy a „Get the L Out UK” nevezetű leszbikus szervezet tagjai hagyják el a pride-felvonulást. A csoport azt állítja, hogy „a transzaktivizmus kiradírozza a leszbikusokat, továbbá elhallgattatja és démonizálja közülük azokat, akik ki merik mondani a véleményüket”.

„Jelenleg… az önök felvonulása… ez a csoport konfliktust idéz elő a különböző embercsoportok között” – mondja egy rendőr, amire egy nő azt feleli: „Leszbikusok vagyunk, ez meg a Cardiff pride [felvonulás]”.

„Bármik is önök… jelenleg konfliktust idéznek elő. A közbiztonság érdekében el fogjuk távolítani önöket az útról” – vág vissza a rendőr.

„Szeretném tisztázni, hogy jól értem-e, hogy leszbikusokat tessékelnek el egy LMBT-felvonulásról” – válaszolja egy nő.

Korábban írtuk

„Igen, ez történik… a biztonság érdekében, az önök biztonsága érdekében… mások biztonsága érdekében… ezért teszem ezt… Az út szélén folytathatunk a beszélgetést az okokról” – mondja a rendőr.

A felvonulás szervezői, a Pride Cymru később azt állították, hogy a leszbikus szervezet „megzavarta” a menetet, mivel nem voltak hivatalosan regisztrálva az eseményre.

(forrás)