Stanley MacFadden rendőrfőnök sajtótájékoztatóján közölte, bizonyosak abban, hogy egy újabb gyilkosságot sikerült megakadályozniuk. Úgy fogalmazott: a férfi „gyilkos küldetésen volt”, áldozatra „vadászott”.

Hirdetés

A rendőrtiszt elmondta, a gyanúsítottat, a büntetett előéletű 43 éves Wesley Brownlee-t sötét ruházatban, „maszkkal a nyaka körül fogták el”. A rendőrségi nyomozás azonosította a fegyvert és ez alapján megállapították, hogy egyetlen tettes áll a városban július és szeptember között elkövetett öt gyilkosság mögött.

A hatóságok feltételezése szerint ugyanebbe a gyilkosságsorozatba tartozik egy másik, tavaly áprilisban történt emberölés és egy meghiúsult gyilkosság is a Stocktontól mintegy száz kilométerre fekvő Oaklandban.

Az áldozatok 21 és 54 év közöttiek, férfiak és nők, spanyolajkúak, fehérek és feketék. A rendőrség korábbi közlése szerint a bűncselekmények mindegyikét késő este, illetve a kora reggeli órákban követték el, olyan területen, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Az áldozatok mindegyikét teljesen váratlanul érte a támadás az utcán, vagy miközben autóban pihentek.

Korábban írtuk

Stockton polgármestere, Kevin J. Lincoln a szombat éjszakai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyben állampolgári bejelentések százait kapták. A kerületi ügyész, Tori Verber Salazar kijelentette: a helyi emberek összefogásával sikerült megoldani az ügyet, ezek az emberek „nem engedtek a terrornak”. A nyomravezetőnek a rendőrség 115 ezer dollár jutalmat ajánlott. Arról nem érkezett hír, hogy az összeget kifizették-e.