– Peresz úr, Ön idősebb nálam. A hangja pedig túl erős. Tudom is, miért olyan hangos maga. Ez a maga egyik pszichológiai bűncselekménye. Az én hangom nem lesz olyan erős. De amit mondok, jól tudja. Amikor gyilkolásra kerül sor, maga nagyon jól végzi a dolgát. Tudjuk, hogyan lövetett és gyilkoltatott gyermekeket a tengerparton. A maga elnöksége alatt országának két miniszterelnöke is tett ilyet. Ők mondták ezeket a mondatokat is: „Boldogság tölt el bennünket, amikor tankjainkon, fegyverrel a kézben megyünk Palesztinába.” És maga itt számokat sorolt. Én a neveket is tudom, ha valakit érdekel. Elítélem, aki tapsol ennek a kegyetlenségnek, azoknak, akik megölték ezeket a gyermekeket. Azok, akik tapsolnak ezeknek a gyilkosoknak, ugyanolyan emberiségellenes bűnösök. Az imént jegyzeteltem, de itt nincs lehetőségem, hogy kifejtsem ezeket… Kérem, ne szakítsanak félbe, amikor beszélek! Az Ótestamentum hatodik parancsolata így szól…

– Már ideje elengednünk az embereket vacsorázni – szól közbe a moderátor.

– Ne ölj embert! Ön pedig embereket öl! Még egy érdekesség. Gillart Asmanomin mondotta: „Izrael barbársága messze túlmutat az egyszerű gonoszságon.” Avi Chalem, aki az izraeli hadseregben szolgált, s jelenleg az oxfordi egyetem professzora, külpolitikai szakértő, a Guardian brit napilapnak azt mondta: „Izrael az emberek szemében egy banditaállam.”

– Nagyon szépen megkérem, most már tényleg…

– A davosi konferencia számomra véget ért, nem jövök el ide többé. Engem nem engednek megszólalni, Peresz viszont 25 percen át beszélt. Én csak 12 percet. Micsoda munka ez!

A felvétel az alábbi linken megtekinthető: