Trump elnök beiktatását követően ugyanolyan rendszeresek lettek a baloldali tüntetések az Egyesült Államokban, mint Budapest utcáin az elmúlt hónapokban, a tengerentúlon mindez nem egyszer megspékelve még az antifák és a rendőrök közötti összecsapásokkal. Ám csak azért, mert a csendes többség se itt, se ott nem vonult még utcára, nem szabad azt hinnünk, hogy a hangoskodók nyertek. A csendes többségnek ugyanis egyszerűen fontosabb dolga is akad.

A Fox News internetes oldalán Erick Erickson rádiós műsorvezető osztotta meg azokat a gondolatokat, amelyekkel minden bizonnyal Magyarországon is sokan azonosulni tudnak.

„Volt a Nők Menete, aztán a Felvonulás a Tudományért, aztán a Föld Napjának Menete, […] most pedig jön a Felvonulás az Igazságért, amelyen azt követelik majd, hogy induljon nyomozás a Trump és Oroszország közötti kapcsolat felderítésére”, kezdi írását Erickson, majd felteszi a jogos kérdést: „Ki a fenének van ennyi ideje menetelni?”.

„A baloldal úgy döntött, hogy 2018 felé haladva a tüntetést állandó kampány[eszközzé] avanzsálja, ám a normális amerikaiaknak van életük, dolgoznak és nincs idejük mindent félredobva állandóan menetelni”, állítja Erickson.

Szerinte a folyamatos tüntetések olyanok, mintha az ateisták intentiszteletei lennének: „Papjaik vannak és szertartásaik. Ahelyett, hogy az oltárnál térdepelnének, a levegőben hadonászva tüntetnek. Valódi szent helyek helyett a saját szentföldjükre, Washingtonba zarándokolnak, mintha éppen haddzs lenne. A tüntetések helyett ezek az emberek akár tehetnének valami hasznosat is. Bár kimagasló jövedelmet termelnek a festékkészítőknek, az alkoholos filc- és kartontábla-gyártóknak, ám nagy részük főiskolai hallgatókból, az ő tanáraikból és fizetett szakszervezeti aktivistákból áll. Miután olyan szakokon szereztek diplomát, mint a női- és gendertudomány, a melegelmélet vagy a bábjáték művészete, most gyakorolják, hogyan legyenek a jövőben munkanélküliek”.

Erickson azt állítja, amíg ezek a csoportok tüntetésekre járnak, addig a többiek a családjukkal töltik az idejüket és hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez: „Egyetlen normális, épeszű embernek sincs ideje ennyi menetelésre. Kizárólag a baloldali burokban élők hiszik azt, hogy [a tüntetéseknek] bármiféle jelentősége is van”.

demokrata.hu