Európában elsősorban a baloldali pártok érdekeltek a migráció támogatásában, mert potenciális új szavazókat látnak a bevándorlókban.

Fotó: M1, képernyőkép


Fotó: M1, képernyőkép

Az osztrák és az olasz választások tanulsága, hogy vagy kezeli egy kormány a migrációs krízist és következményeit, vagy megbukik – mondta az M1 Szemtől szembe című műsorában az információs hivatal korábbi műveleti igazgatója. Földi László hangsúlyozta, hogy a választókat a legkevésbé a pártok népszerűségi indexe, az újabb négy évre való megbízatása érdekli.

Mint mondta, Európában elsősorban a baloldali pártok érdekeltek a bevándorlás támogatásában, hiszen potenciális új szavazótábort láthatnak a bevándorlókban, mégis figyelemreméltó, hogy Dániában már az ellenzéki szociáldemokraták is korlátoznák az országukba érkező „nem nyugatiak” számát.

A magyar kormány jó úton jár

Földi László szerint a magyar kormány nem pusztán a migrációt hangsúlyozza, hanem az Európát ért invázió elleni védelem fontosságát. Ebben az ügyben is fontos a V4 szerepe és annak akár esetleges kiszélesítése, mert minél több ország látja, érzi és érti, hogy a végeláthatatlan bevándorlási hullámot meg kell állítani. Hiszen ez – mint mondta – invázió, erre annak szemmel láthatóan tervezett, szervezett és irányított mivoltából is lehet következtetni.

A teljes cikket és a műsor felvételét IDE kattintva tekintheti meg.

(M1, demokrata.hu)