Közrendre különösen veszélyes erőszakos bűnözők is dolgoznak az amúgy Soros által is pénzelt, iszlám radikálisokhoz közelálló, migránsokat támogató szervezetnél.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Gyanús autót ellenőriztek a francia rendőrök Calais-nál a migránsnegyedben, a négy utasból kettőnek úgynevezett „S-kartonja” volt, azaz nyilvántartott bűnözők. Furcsa érdekesség, hogy mind a négy utas egy Soros György által pénzelt migránsokat segítő, egyébként a dzsihadistákkal is kapcsolatban álló szervezethez tartozott – számolt be az Origo.hu.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a négy utas a BarakaCity nevű migránsokat támogató szervezet tagja, amely egy olyan, a törvényesség határán mozgó, az iszlám szélsőségesekhez közel álló újszalafista szervezet. Szoros kapcsolatban áll továbbá egy CCIF nevű, „iszlamofóbia ellen harcoló” szövetséggel is, amely – francia értelmiségiek szerint – elsősorban azért működik, hogy a radikális muszlimok az áldozat szerepét játszhassák.

A CCIF és a BarakaCity például 2015 novemberében, a párizsi dzsihadista terrortámadások után az „indokolatlan rendőri atrocitások” ellen kínáltak segítséget a muszlimoknak.

Az igazoltatott négy BarakaCity dolgozóból pedig – az S-karton szerint – kettő olyan nyilvántartott bűnöző, aki a közrendre különösen veszélyes.

Az Origo.hu teljes cikkét IDE kattintva tekintheti meg.

(origo.hu, demorata.hu)